Наслов:

ЗАНИМЛИВА МУЗИЧКА СРЕДБА


Објавено на: 04.11.1992
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 16446 | Страна: 11

Програма:
Прелудиум и фуга во d-moll од Јохан Себастијан Бах, Етиди за гитара и Прелудиум бр. 4 од Хектор Вила Лобос.
Учесници:
Дарио Бисо – гитара, Италија
Забелешка:
Д.Бисо, Интерфест

Клучни зборови:
Прелудиум бр. 4 Јохан Себастијан Бах Хектор Вила Лобос Бојан Ортаков Прелудиум и фуга во d-moll 1992 Интерфест Дарио Бисо Етиди за гитара

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат