Наслов:

ДИРИГЕНТ СО ИДНИНА

за концертот на македонската филхармонија под диригентство на горјан коруновски, солист леонид пејсахов

Издадено на: 15.04.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8922 | Страна: 14

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Јоханес Брамс, Суита бр. 3 „Пер Гинт“ од Едвард Григ и Недовршена симфонија од Франц Шуберт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Горјан Коруноски; Леонид Пејсахов - виолина
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија , под диригентство на Горјан Коруноски, солист Леонид Пејсахов

Клучни зборови:
1992 Владо Чучков Горјан Коруноски Едвард Григ Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар во D-dur Леонид Пејсахов Македонска филхармонија Недовршена симфонија Суита бр. 3 Пер Гинт Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат