Наслов:

ЗОШТО СЕТО ТОА?

за концертната вечер на македонската филхармонија под диригентство на доминик дежан

Објавено на: 07.04.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8915 | Страна: 11

Програма:
Предигра „Егмонд“ и Симфонија бр. 3 „Ероика“ од Лудвиг ван Бетовен и Концерт за кларинет и оркестар во A-dur од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Доминик Дежан, Хаити; Стојан Димов – кларинет
Забелешка:
за концертната вечер на Македонската филхармонија под диригентство на Доминик Дежаб

Клучни зборови:
Концерт за кларинет и оркестар во A-dur Предигра Егмонд Симфонија бр. 3 Ероика Стојан Димов 1992 Доминик Дежан Владо Чучков Лудвиг ван Бетовен Волфганг Амадеус Моцарт Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат