Наслов:

ТРЕПЕРЛИВИТЕ КРИЛЈА НА „ЖАР ПТИЦА“

за концертот на македонската филхармонија, диригент вјачеслав блинов, солист александар шандоров

Објавено на: 31.03.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8909 | Страна: 11

Програма:
Концерт за пијано бр. 1 во d-moll од Јоханес Брамс и Суита од балетот „Жар птица“ од Игор Стравински.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Мјечислав Блинов, Русија; Александар Шандоров – пијано, Србија
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија , диригент Мјачислав Блинов, солист Александар Шандоров

Клучни зборови:
Владо Чучков Јоханес Брамс Македонска филхармонија Игор Стравински 1992 Александар Шандоров Мјечислав Блинов Концерт за пијано бр. 1 во d-moll Суита од балетот Жар птица

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат