Наслов:

ОПЕРСКИ ТРЕПЕТИ НА СИМФОНИЧАРИТЕ

за концертот на македонската филхармонија со солистот никола китановски, диригент мирослав хомен

Издадено на: 16.03.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8896 | Страна: 8

Програма:
Фрагменти од оперите на Верди, Маскањи, Масне, Чилеа и Пучини и Симфонија бр. 1 од Жорж Бизе.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Мирослав Хомен, БиХ; Никола Китановски – тенор
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија со солистот Никола Китановски, диригент Мирослав Хомен

Клучни зборови:
1992 Верди Владо Чучков Жорж Бизе Македонска филхармонија Маскањи Масне Мирослав Хомен Никола Китановски Пучини Симфонија бр. 1 Чилеа

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат