Наслов:

СО ТОПЛИТЕ ОКЕАНСКИ ВЕТРОВИ

диригентот сајмон романос со македонската филхармонија и камерниот оркестар на мртв

Издадено на: 12.03.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8893 | Страна: 15

Програма:
Предигра кон операта „Сицилијански вечери“ од Верди, Интродукција и тема со варијации од Хумел и Симфонија од Шуман; Концерт за виолина, обоа и гудачи во d-moll од Бах, Адаџо од Барбер, Суита за гудачи од Зографски и Дивертименто од Барток.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Сајмон Романос, Нов Зеланд; Васил Атанасов – флејта; Камерен оркестар на МРТВ
Забелешка:
диригентот Сајмон Романос со Македонската филхармонија и камерниот оркестар на МРТ

Клучни зборови:
‚ Симфонија 1992 Адаџо Барбер Барток Бах Васил Атанасов Верди Владо Чучков Дивертименто Зографски Интродукција и тема со варијации Камерен оркестар на МРТВ Концерт за виолина Македонска филхармонија обоа и гудачи во d-moll Сајмон Романос Сицилијански вечери Суита за гудачи Хумел Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат