Наслов:

ПОТРЕБА ЗА СОЗРЕВАЊЕ

за концертот на гудачкиот квартеет при мрт

Објавено на: 05.03.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8887 | Страна: 14

Програма:
Гудачки квартет бр. 11 оп. 122 од Дмитриј Шостакович и Гудачки квартет бр. 1 оп. 51 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Гудачки квартет при МРТ
Забелешка:
за концертот на гудачкиот квартет при МРТ

Клучни зборови:
Дмитриј Шостакович Љупчо Соколов Михајло Куфојанакис Иле Темков 1992 Жарко Шатовиќ Гудачки квартет при МРТ Гудачки квартет бр. 11 оп. 122 Владо Чучков Гудачки квартет бр. 1 оп. 51 Јоханес Брамс

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат