Наслов:

УСПЕШНИ ГОСТУВАЊА


Објавено на: 04.03.1992
Автор: Викторија Коларовска-Гмирја
Периодика: Нова Македонија
Број: 16204 | Страна: 14

Програма:
Соната во C-dur од Хајдн, Трио „Хиландарски звона“ од Куленовиќ, Соната бр. 3 од Прокофјев и 3 фрагменти од балетот „Петрушка“ од Стравински; Сонати од Моцарт, Форе и Франк.
Учесници:
Александар Шандоров – пијано, Србија; Жан-Филип Одоли – виолина, Франција; Ерве Бијо – пијано, Франција
Забелешка:
А. Шандоров - пијано Белград, камерно дуо од Франција Жан Филип Одоли и Ерве Бијо

Клучни зборови:
Александар Шандоров Моцарт Жан-Филип Одоли Франк Ерве Бијо Хајдн Трио Хиландарски звона Сонати 3 фрагменти од балетот Петрушка Соната бр. 3 Соната во C-dur Форе Куленовиќ Викторија Коларовска-Гмирја Стравински 1992 Прокофјев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат