Наслов:

ЧЕКОР ПОВЕЌЕ КОН ВРВОТ

за симфонискиот концерт на македонската филхармонија под диригентство на иван маринов, солист никола паскалов

Издадено на: 02.03.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8884 | Страна: 8

Програма:
Рапсодија на тема од Паганини од Сергеј Рахмањинов, Рапсодија од Веселин Стојанов и Фантастична симфонија од Хектор Берлиоз.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Иван Маринов; Никола Паскалов – пијано
Забелешка:
за симфонискиот концерт на Македонската филхармонија под диригентство на Иван Мариновм солист Никола Паскалов

Клучни зборови:
1992 Веселин Стојанов Владо Чучков Иван Маринов Македонска филхармонија Никола Паскалов Рапсодија Рапсодија на тема од Паганини Сергеј Рахмањинов Фантастична симфонија Хектор Берлиоз

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат