Наслов:

СПЕЦИФИЧНА УМЕТНИЧКА ЛИЧНОСТ

за концертот на александар шандоров во салонот 19.19 во скопје

Издадено на: 24.02.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8878 | Страна: 9

Програма:
Соната бр. 3 од Сергеј Прокофјев, фрагменти од Суитата „Петрушка“ од Игор Стравински.
Учесници:
Александар Шандоров – пијано, Србија
Забелешка:
за концертот на Александар Шандоров во Салон 19,19 во Скопје

Клучни зборови:
1992 Александар Шандоров Владо Чучков Игор Стравински Петрушка Сергеј Прокофјев Соната бр. 3

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат