Наслов:

НЕСЕКОЈДНЕВЕН НАСТАН


Објавено на: 13.02.1992
Автор: Викторија Коларовска-Гмирја
Периодика: Нова Македонија
Број: 16184 | Страна: 15

Програма:
Оркестарски танец од Гаки, Симфониска поема „Франческа да Римини“ од Чајковски, Македонски танци бр. 2 и 3 од Лековски и Концерт за виолина од Сибелиус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ермир Крантја, Албанија; Сихана Бадивуку - виолина
Забелешка:
Македонска филхармонија

Клучни зборови:
Симфониска поема Франческа да Римини Македонски танци бр. 2 и 3 Чајковски Лековски Македонска филхармонија Сибелиус Концерт за виолина Сихана Бадивуку Викторија Коларовска-Гмирја 1992 Ермир Крантја Оркестарски танец Гаки

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат