Наслов:

СЦЕНИ ОД ЖИВОТОТ

КОН ПРАИЗВЕДБАТА НА БАЛЕТСКОТО ДЕЛО ПИНК ФЛОЈД НА СЦЕНАТА НА МНТ ВО КОРЕОГРАФИЈА И РЕЖИЈА НА ДРАГУТИН БОЛДИН

Издадено на: 15.01.1992
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 16156 | Страна: 14

Програма:
Балет „Пинк Флојд“ (Pink Floyd Revisited) во режија и кореографија на Драгутин Болдин.
Учесници:
Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Ирена Ветерова, Горан Божиновски, Тања Вујисиќ-Тодоровска, Ели Спасовска, Катерина Кипровска, Екрем Хусеин, Дончо Велковски, Драган Пандиловски, Ирена Лозинска, Тамара Атанасовска, Олга Панговска, Лора Стојанова

Клучни зборови:
1992 Pink Floyd Revisited Горан Божиновски Дончо Велковски Драган Пандиловски Драгутин Болдин Екрем Хусеин Ели Спасовска Емилија Џипунова Зоица Пуровска Зоран Велевски Ирена Ветерова Ирена Лозинска Катерина Кипровска Лора Стојанова Олга Панговска Пинк Флојд Тамара Атанасовска Тања Вујисиќ-Тодоровска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат