Наслов:

ЗВУЦИ ОД РОДНОКРАЈНОСТА

за јубилејниот концерт на композиторот стојан стојков

Објавено на: 30.12.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8832 | Страна: 11

Програма:
Циклус за глас и пијано, Сонати, Тропар на Св. Климент и „Адлибитум“ од Стојан Стојков.
Учесници:
Милка Ефтимова – сопран; Јовица Каровски – пијано; Хор на ОУ „Владо Тасевски“; диригент: Невена Кочовска; Женски хор при Домот на млади „25 мај“; диригент: Запро Запров
Забелешка:
за јубилејниот концерт на композиторот Стојан Стојков

Клучни зборови:
Циклус за глас и пијано Тропар на Св. Климент Милка Ефтимова Адлибитум Сонати Стојан Стојков Запро Запров Јовица Каровски 1991 Хор на ОУ Владо Тасевски Невена Кочовска Женски хор при Домот на млади 25 мај Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат