Наслов:

МОЦАРТ ВО РАЦЕТЕ НА МЛАДИТЕ

за јубилејниот концерт со студенти од факултетот за музичка уметност од скопје

Објавено на: 26.12.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8829 | Страна: 14

Програма:
Симфонија бр. 32 КВ 318, Концерт за флејта КВ 314 и други дела од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Оркестар и хор на ФМУ; диригент: Саша Николовски; солисти: Илија Зимбо, Весна Гиновска, Ана Рупчиќ, Сузана Турунџиева и Михајло Арсенски
Забелешка:
за јубилејниот концерт со студенти од Факултетот за музичка уметност

Клучни зборови:
Концерт за флејта КВ 314 1991 Михајло Арсенски Ана Рупчиќ Саша Николовски Илија Зимбо Сузана Турунџиева ФМУ Оркестар и хор на ФМУ Владо Чучков Весна Гиновска Симфонија бр. 32 КВ 318 Волфганг Амадеус Моцарт

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат