Наслов:

„РЕКВИЕМОТ“ … МЕДИУМСКИ СОБИР

за изведбата на моцартовиот „реквием“ со македонскатаа филхармонија и хорот на мтв

Издадено на: 06.12.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8812 | Страна: 10

Програма:
Реквием од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ермир Крантја, Албанија; Хорот на МТВ; солисти: Светлана Котленко, Милена Китиќ, Ивица Шариќ, Благоја Николовски
Забелешка:
за изведбата на Моцартовиот „Реквием“ со Македонската филхармонија и хорот на МТВ

Клучни зборови:
1991 Благоја Николовски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Ермир Крантја Ивица Шариќ Македонска филхармонија Милена Китиќ Реквием Светлана Котленко Хорот на МТВ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат