Наслов:

НАГРАДА ВО ВИСТИНСКИ РАЦЕ

по повод свечениот јубилеен концерт на мандолинскиот оркестар „25 мај“ од скопје, диригент рамадан шукри

Објавено на: 28.11.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8805 | Страна: 14

Програма:
Популарни творби и оперски фрагменти.
Учесници:
Мандолински оркестар „25 мај“; диригент: Рамадан Шукри; солисти: Милка Ефтимова, Кирил Рибарски, Михајло Куфојанакис, Анастазија Мухиќ, Марија Муратовска, Светлана Донковска, Никола Китановски; детски хор „Пиколо“; балетска група на МБУЦ
Забелешка:
по повод свечениот јубилеен концерт на младинскиот оркестар „25 мај“ од Скопје, диригент Рамадан Шукри

Клучни зборови:
Светлана Донковска Михајло Куфојанакис Анастазија Мухиќ Рамадан Шукри 1991 Никола Китановски Владо Чучков Детски хор Пиколо Мандолински оркестар 25 мај Милка Ефтимова балетска група на МБУЦ Марија Муратовска Кирил Рибарски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат