Наслов:

ВРВНА ИСПОЛНУВАЧКА АНГАЖИРАНОСТ

за јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент сајмон романос од нов зеланд

Издадено на: 26.11.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8803 | Страна: 13

Програма:
Предигра кон операта „Италијанка во Алжир“ од Џоакино Росини, Брилијантна фантазија за виолина и оркестар на теми од операта „Фауст“ од Шарл Гуно, трет став од Симфонијата бр. 2 „Паганофонија“ од Томе Манчев и Симфонија бр. 4 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Сајмон Романос, Нов Зеланд; Александар Баев - виолина, СССР
Забелешка:
за јубилејниот концерт на Македонската филхармонија, диригент Сајмон Романос од Нов Зеланд

Клучни зборови:
1991 Александар Баев Брилијантна фантазија за виолина и оркестар Владо Чучков Италијанка во Алжир Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Сајмон Романос Симфонија бр. 4 Симфонијата бр. 2 Паганофонија Томе Манчев Фауст Џоакино Росини Шарл Гуно

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат