Наслов:

МОСТ НА ПРИЈАТЕЛСТВО

за концертот во салонот 19.19 со дела од композитори од украина

Издадено на: 06.11.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8786 | Страна: 14

Програма:
Соната бр. 2 за пијано од Олег Кива, Соната за виолина и пијано од Валериј Птушкин, Пролетни бои од Генадиј Саско, Прелудиум и фуга од Мирослав Скорик и Соната за алт саксофони пијано од Јуриј Ишченко.
Учесници:
Леонид Пејсахов – виолина; Стела Слејанска – пијано; Валери Стефановски – пијано; Тодор Светиев – пијано; Стојан Димов – саксофон
Забелешка:
за концертит во Салонот 19,19 со дела од композитори од Украина

Клучни зборови:
1991 Валери Стефановски Валериј Птушкин Владо Чучков Генадиј Саско Јуриј Ишченко Леонид Пејсахов Мирослав Скорик Олег Кива Прелудиум и фуга Пролетни бои Соната бр. 2 за пијано Соната за алт саксофони пијано Соната за виолина и пијано Стела Слејанска Стојан Димов Тодор Светиев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат