Наслов:

СТАНДАРДНО И КОРЕКТНО

за настапот на виолинистот леонид пејсахов, член на македонската филхармонија, во салонот 19.19

Објавено на: 30.10.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8780 | Страна: 15

Програма:
Чакона од Витали, Партита бр. 3 од Бах, Соната од Дебиси, Размислувања од Чајковски и Баскиско капричо од Сарасате.
Учесници:
Леонид Пејсахов – виолина, СССР; Јасминка Чакар – пијано
Забелешка:
за настапот на виолинистот Леонид Пејсахов, член на Македонската филхармонија. во салонт 19,19

Клучни зборови:
Дебиси Сарасате Размислувања Владо Чучков 1991 Леонид Пејсахов Витали Партита бр. 3 Чакона Баскиско капричо Соната Чајковски Јасминка Чакар Бах

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат