Наслов:

СОЛИДЕН ВПЕЧАТОК

КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО ПИЈАНИСТОТ ВИКТОР ЧУЧКОВ ОД БУГАРИЈА И ДИРИГЕНТОТ ИЛМАН ЛАПИНШ ОД ЛЕТОНИЈА ВО ДОМ НА ЈНА ВО СКОПЈЕ

Издадено на: 30.10.1991
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16081 | Страна: 14

Програма:
Предигра кон операта „Лоенгрин“ од Рихард Вагнер, Концерт за пијано и оркестар во cis-moll оп. 30 од Николај Римски-Корсаков и Симфонија бр. 1 во c-moll од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Илман Лапинш, Летонија; Виктор Чучков – пијано, Бугарија

Клучни зборови:
1991 Виктор Чучков Илман Лапинш Јоханес Брамс Концерт за пијано и оркестар во cis-moll оп. 30 Македонска филхармонија Николај Римски-Корсаков Предигра кон операта Лоенгрин Рихард Вагнер Симфонија бр. 1 во c-moll Стојче Тошевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат