Наслов:

ХОМОГЕН БАЛЕТСКИ АНСАМБЛ

кон изведбата на „кармина бурана“ од карл орф и „комбатименто“ на монтеверди во кореографија и режија на драгутин болдин, извдедена на сцената на мнт

Објавено на: 30.10.1991
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 16081 | Страна: 14

Програма:
„Кармина бурана“ од Карл Орф и „Комбатименто“ од Клаудио Монтеверди.
Учесници:
Зоица Пуровска, Тања Вуисиќ-Тодоровска, Зоран Велевски, Горан Божиновски, Анастазија Мухиќ, Славица Петровска, Никола Гагов, Сузана Момировска, Билјана Пашариковска, Ирена Ветерова, Тамара Атанасовска, Слободан Станковиќ, Сашо Смилевски; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
Кармина Бурана, МНТ

Клучни зборови:
Горан Божиновски Анастазија Мухиќ Тамара Атанасовска Ирена Ветерова Славица Петровска Емилија Џипунова Слободан Станковиќ Александар Лековски Сузана Момировска Клаудио Монтеверди Тања Вуисиќ-Тодоровска Никола Гагов 1991 Карл Орф Сашо Смилевски Кармина бурана Билјана Пашариковска Зоица Пуровска Комбатименто Зоран Велевски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат