Наслов:

РУТИНЕРСКИ ИСПОЛНУВАЊА

за концертот на македонската филхармонија, диригент илмар лапанш, солист виктор чучков

Издадено на: 23.10.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8774 | Страна: 14

Програма:
Предигра кон операта „Лоенгрин“ од Рихард Вагнер, Концерт за пијано и оркестар од Николај Римски-Корсаков и Симфонија бр. 1 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Илмар Лапинш, Летонија; Виктор Чучков - пијано, Бугарија
Забелешка:
за концертот на Македонската фихармонија, диригент Илмар Лапинш, солист Виктор Чучков

Клучни зборови:
1991 Виктор Чучков Владо Чучков Илмар Лапинш Јоханес Брамс Концерт за пијано и оркестар Лоенгрин Македонска филхармонија Николај Римски-Корсаков Рихард Вагнер Симфонија бр. 1

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат