Наслов:

УСПЕШНО НА СТАРТОТ

КОН ИЗВЕДБАТА НА КАРМИНА БУРАНА НА СЦЕНАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Издадено на: 18.10.1991
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16069 | Страна: 11

Програма:
Ораториум „Кармина бурана“ од Карл Орф и „Двобојот на Танкред и Клоринда“ од Клаудио Монтеверди.
Учесници:
Анастазија Мухиќ, Славица Петровска, Никола Гагов, Зоран Велевски, Зоица Пуровска, Горан Божинов, Слободан Станковиќ, Борислав Александров, Сашо Смилевски; диригент: Александар Лековски; балетски солисти: Сузана Момировска, Билјана Пашариковска

Клучни зборови:
1991 Александар Лековски Анастазија Мухиќ Билјана Пашариковска Борислав Александров Горан Божинов Двобојот на Танкред и Клоринда Зоица Пуровска Зоран Велевски Карл Орф Кармина бурана Клаудио Монтеверди Никола Гагов Охридско лето Сашо Смилевски Славица Петровска Слободан Станковиќ Стојче Тошевски Сузана Момировска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат