Наслов:

СЕНЗИБИЛНО … СВЕЧЕНО!

за првиот концерт на македонската филхармонија сезонава

Издадено на: 01.10.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8755 | Страна: 13

Програма:
Предигра кон операта „Оберон“ од Карл Марија фон Вебер, Концерт за виолина и оркестар во g-moll од Макс Брух и Симфонија бр. 7 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Вероника Дударева, СССР; Михаил Безверхни – виолина
Забелешка:
за првиот концерт на Македонската филхармонија во сезонава

Клучни зборови:
1991 Вероника Дударева Владо Чучков Концерт за виолина и оркестар во g-moll Македонска филхармонија Макс Брух Михаил Безверхни Оберон Карл Марија фон Вебер Сергеј Прокофјев Симфонија бр. 7

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат