Наслов:

СИГУРНО И ПОЛЕТНО

за концертот на младинскиот камерен оркестар на фму

Објавено на: 06.08.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8707 | Страна: 11

Програма:
Концерт за виолина во E-dur од Јохан Себастијан Бах, Концерт за пијано во C-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Суита „Антички арии и танци“ од Оторино Респиѓи и „Распеви“ од Гоце Коларовски.
Учесници:
Младински камерен оркестар на ФМУ; диригент: Горјан Коруновски; Марија Стрезова – пијано; Леонид Пејсахов – виолина, СССР
Забелешка:
за концертот на Младински камерен оркестар

Клучни зборови:
Концерт за пијано во C-dur Волфганг Амадеус Моцарт Суита Антички арии и танци Јохан Себастијан Бах Оторино Респиѓи Концерт за виолина во E-dur Распеви Марија Стрезова Горјан Коруновски Гоце Коларовски Скопско лето 1991 Леонид Пејсахов Владо Чучков Младински камерен оркестар на ФМУ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат