Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА СОЛИСТИЧКИТЕ РЕЦИТАЛИ

кон рециталот на михаил хомицер и кон настапите на младите уметници

Издадено на: 30.07.1991
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 15989 | Страна: 12

Програма:
Соната во a-moll од Франц Шуберт, Соната од Алфред Шнитке и Соната во g-moll од Сергеј Рахманинов; дела од Бах, Моцарт, Респиѓи и Коларовски.
Учесници:
Михаил Хомицер – гитара, Шпанија; Учесници на мајсторската школа за пијано под раководство на Арбо Валдма; Младински камерен оркестар; диригент: Горјан Коруновски; Марија Стрезова – пијано; Баркдес Бојаџијан – виолина
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
1991 Алфред Шнитке Арбо Валдма Баркдес Бојаџијан Бах Горјан Коруновски Димче Николески Коларовски Марија Стрезова Михаил Хомицер Младински камерен оркестар Моцарт Охридско лето Респиѓи Сергеј Рахманинов Соната Соната во a-moll Соната во g-moll Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат