Наслов:

ПРЕТЕШКА ПРОГРАМА

за концертот на марина чадо -виолина и маја кастратовиќ - пијано, од скопје, одржан во даут пашин амам

Издадено на: 30.07.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8701 | Страна: 11

Програма:
Соната во B-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната бр. 4 од Лудвиг ван Бетовен и Соната во a-moll од Роберт Шуман.
Учесници:
Марина Чадо - виолина; Маја Кастратовиќ – пијано
Забелешка:
за концертот на Марина Чадо - виолина и Маја Кастратовиќ - пијано, од Скопје одржан во Даут Пашиниот амам

Клучни зборови:
1991 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Лудвиг ван Бетовен Маја Кастратовиќ Марина Чадо Роберт Шуман Скопско лето Соната бр. 4 Соната во a-moll Соната во B-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат