Наслов:

ПРОПУШТЕН МУЗИЧКИ НАСТАН

и покрај тоа што „финското трио“ имаше забележителен настап, завчерашната вечер мина со само педесетина вљубеници на сериозната музика

Објавено на: 25.07.1991
Автор: Љ. Кочовски
Периодика: Вечер
Број: 8697 | Страна: 11

Програма:
Пијано трио од Еинер Енглуд, Пијано трио бр. 2 во e-moll од Дмитриј Шостакович и Пијано трио бр. 1 во A-dur од Јоханес Брамс.
Учесници:
Финско трио
Забелешка:

Клучни зборови:
Јоханес Брамс Пијано трио Дмитриј Шостакович Охридско лето 1991 Кочовски Финско трио Еинер Енглуд Пијано трио бр. 2 во e-moll Пијано трио бр. 1 во A-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат