Наслов:

РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ

за концертот на пијанистката марша тодоровска и виолинистот никола станковиќ на скопско културно лето

Издадено на: 08.07.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8682 | Страна: 9

Програма:
Сериозни варијации од Менделсон, Прелудиум и фуга во f-moll од Бах и Балада бр. 1 од Шопен; Соната бр. 3 од Брамс и Етида во форма на валс од Сен-Санс.
Учесници:
Марша Тодоровска – пијано; Никола Станковиќ – виолина, Србија
Забелешка:
за концертот на пијанистката Марша Тодоровска и виолинистот Никола Станковиќ на Скопско културно лето

Клучни зборови:
1991 Балада бр. 1 Бах Брамс Владо Чучков Етида во форма на валс Марша Тодоровска Менделсон Никола Станковиќ Прелудиум и фуга во f-moll Сен-Санс Сериозни варијации Скопско лето Соната бр. 3 Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат