Наслов:

УСПЕШНИ ДЕБИТАНТИ

за концертот на студентите од скопскиот факултет за музички уметности со македонската филхармонија

Објавено на: 20.06.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8667 | Страна: 14

Програма:
Арии од „Свадбата на Фигаро“ од Моцарт и „Самсон и Далила“ од Сен-Санс, Концерт за контрабас и оркестар од Кусевицки, Концерт за виолончело од Лало, Концерт од Вебер, Кончертино за флејта и оркестар од Шеминад и Концерт за пијано во Es-dur од Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; студенти од ФМУ: Михајло Арсенски, Сузана Турунџиева, Александар Поп Христов, Живко Фирфов, Ристо Трајановски, Гордана Илиевска, Зорица Сибиновиќ
Забелешка:
за концертот на студентите од скопскиот факултет за музички уметности со македонската филхармонија

Клучни зборови:
1991 Кусевицки Михајло Арсенски Концерт Александар Поп-Христов Владо Чучков Кончертино за флејта и оркестар Македонска филхармониј арии Сузана Турунџиева Живко Фирфов Концерт за пијано во Es-dur Ристо Трајановски Самсон и Далила Концерт за виолончело Гордана Илиевска Фимчо Муратовски Сен-Санс Зорица Сибиновиќ Свадбата на Фигаро Лало Шеминад Моцарт Концерт за контрабас и оркестар Вебер Факултет за музичка уметност Лист

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат