Наслов:

И ДОЈДЕ КРАЈОТ …

за „аида“ завршницата на мов, под диригентство на александар лековски

Издадено на: 04.06.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8653 | Страна: 13

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Тихомир Андролов, Стефка Минева, Иванка Бољковац, Флорин Фаркаш, Дејвид Кумберлен, Брајан Монгомери; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
за „Аида“ завршницата на МОВ, под диригентство на Александар Лековски

Клучни зборови:
1991 Аида Александар Лековски Брајан Монгомери Владо Чучков Дејвид Кумберлен Иванка Бољковац Мајски оперски вечери Стефка Минева Тихомир Андролов Флорин Фаркаш Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат