Наслов:

ИСПОЛНУВАЧКИ ТРИУМФ

за „набуко“ под диригентство на јон јанко со гости од букурешт, белград, цирих и скопје

Објавено на: 30.05.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8649 | Страна: 11

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Михаљ Калманди, Помпеј Хрштејану, Јадранка Јовановиќ, Ивон Нееф, Симеон Гугуловски; диригент: Јон Јанко, Романија
Забелешка:
за „Набуко“ под диригентство на Јон Јанко со гости од Букурешт, Белград, Цирих и Скопје

Клучни зборови:
Мајски оперски вечери Симеон Гугуловски Јадранка Јовановиќ 1991 Михаљ Калманди Помпеј Хрштејану Ивон Нееф Владо Чучков Јон Јанко Џузепе Верди Набуко

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат