Наслов:

НЕСПОИВ ТРИАГОЛНИК

за „кармен“ под диригентство на ванчо чавдарски со гости од софија, загреб и москва

Издадено на: 28.05.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8647 | Страна: 13

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе.
Учесници:
Ирена Петкова, Крунослав Цигој, Анатолиј Лошак; диригент: Ванчо Чавдарски
Забелешка:
За „Кармен“ под диригентство на Ванчо Чавдарски, со гости од Софија, Загреб, Москва

Клучни зборови:
1991 Анатолиј Лошак Ванчо Чавдарски Владо Чучков Жорж Бизе Ирена Петкова Кармен Крунослав Цигој Мајски оперски вечери

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат