Наслов:

ПАТИНЕСТ „РИГОЛЕТО“

за изведбата на вердиевиот „риголето“ под диригентство на Фимцо Муратовски со гости од италија, ссср, бугарија

Издадено на: 23.05.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8643 | Страна: 15

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Паула Скалеро, Џорџио Лорми, Александар Хомерики, Емил Понорски; диригент: Фимчо Муратовски
Забелешка:
за изведбата на Вердиевиот „Риголето“ , под диригентство на Фимчо Муратовски со гости од Италија, СССР и Бугарија

Клучни зборови:
1991 Александар Хомерики Владо Чучков Емил Понорски Мајски оперски вечери Паула Скалеро Риголето Фимчо Муратовски Џорџио Лорми Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат