Наслов:

КРЕАТИВНА МУЗИКАЛНОСТ

КОН ВЕЧЕРТА НАРЕЧЕНА МУЗИКА ЗА КОНТРАБАС

Издадено на: 22.05.1991
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15920 | Страна: 18

Програма:
Соната во a-moll од Еклс, Интермецо од Гранадос, Варијации „Мојсие“ од Паганини, Соната во a-moll од Мишек, Адаџо од Новосел, Екстрем од Монтаг, Соната во e-moll од Дилман, Суита од Бах, Игра со сабји од Хачатуријан и аранжмани на народните песни „Со маки сум се родила“ и „Си заљубив едно моме“.
Учесници:
Велко Тодевски – контрабас; Александар Поп-Христов – контрабас; Денис Ајдуковиќ – контрабас; Лилјана Иванова – пијано

Клучни зборови:
1991 Адаџо Александар Поп-Христов Бах Бојан Ортаков варијации Мојсие Велко Тодевски Гранадос Денис Ајдуковиќ Дилман Еклс Екстрем Игра со сабји Интермецо Лилјана Иванова Мишек Монтаг Музика за контрабас Новосел Паганини Си заљубив едно моме Со маки сум се родила Соната во a-moll Соната во e-moll Суита Хачатуријан

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат