Наслов:

ПОЛН ПОГОДОК

КОН ТОСКА И МЛАДИТЕ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ

Издадено на: 16.05.1991
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15914 | Страна: 9

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини; Арии од опери на Моцарт, Верди, Пучини, Леонкавало, Росини и Доницети.
Учесници:
Лидија Захаренко, Анушах Голесорски, Марин Илиев, Бранислав Попгеоргиев, Кирју Лијаковски, Лазар Белевски, Илија Рајковски, Константин Малевски, Јоана Тунтева; диригент: Симон Романос, Англија; Оркестарот на Операта при МНТ; диригент: Фимчо Муратовски; Светлана Ловчевиќ, Михајло Арсенски, Ана Рупчиќ, Цветан Стојановски, Ивана Радивоевиќ, Јасмина Радановиќ, Иван Милинковиќ, Јелена Сикирица,Тихомир Андролов, Пламен Шукеин.

Клучни зборови:
1991 Ана Рупчиќ Анушах Голесорски арии Бојан Ортаков Бранислав Попгеоргиев Верди Доницети Иван Милинковиќ Ивана Радивоевиќ Илија Рајковски Јасмина Радановиќ Јелена Сикирица Јоана Тунтева Кирју Лијаковски Константин Малевски Лазар Белевски Леонкавало Лидија Захаренко Мајски оперски вечери Марин Илиев Михајло Арсенски Моцарт опера Тоска Оркестарот на Операта при МНТ Пламен Шукеин Росини Светлана Ловчевиќ Симон Романос Тихомир Андролов Фимчо Муратовски Цветан Стојановски Џакомо Пучини

Оригинален извадок: