Наслов:

НЕПРЕЦИЗНО … ЛАБИЛНО … НЕСООДВЕТНО

за отворањето на мајските оперски вечери со „тоска“ и гостите од бугарија, ссср, сад и велика британија

Издадено на: 14.05.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8635 | Страна: 13

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини.
Учесници:
Марин Илиев, Анушак Голесор, Лидија Захаренко; диригент: Симон Романос, Велика Британија
Забелешка:
за отворањето на Мајските оперски вечери со „Тоска“ и гостите од Бугарија, СССР, САД и Велика Британија

Клучни зборови:
1991 Анушак Голесор Владо Чучков Лидија Захаренко Мајски оперски вечери Марин Илиев Симон Романос Тоска Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат