Наслов:

УБАВИНА ИЛИ МЕЛАНХОЛИЈА

КОН НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 24.04.1991
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15894 | Страна: 22

Програма:
Скерцо од Томислав Зографски, Концерт за виолина и оркестар бр. 1 во D-dur од Николо Паганини и Прашката симфонија од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Дејан Богдановиќ – виолина, Србија

Клучни зборови:
1991 Александар Лековски Бојан Ортаков Волфганг Амадеус Моцарт Дејан Богдановиќ Концерт за виолина и оркестар бр. 1 во D-dur Македонска филхармонија Николо Паганини Прашка симфонија Скерцо Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат