Наслов:

БЛЕСКАВА ВИОЛИНСКА ИГРА

за концертот на македонската филхармонија, диригент александар лековски, солист дејан богдановиќ

Издадено на: 23.04.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8619 | Страна: 13

Програма:
Скерцо од Томислав Зографски, Концерт бр. 1 во D-dur од Николо Паганини и Прашка симфонија од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Дејан Богдановиќ – виолина, Србија
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, диригент Александар Лековски, солист Дејан Богдановиќ

Клучни зборови:
1991 Александар Лековски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Дејан Богдановиќ Концерт бр. 1 во D-dur Македонска филхармонија Николо Паганини Прашка симфонија Скерцо Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат