Наслов:

ИМПРЕСИВНО ЗВУКООФОРМУВАЊЕ

кон настапот на гудачкиот квартет мојзес од чешкословаачка и солистот стојан димов - кларинет од скопје

Издадено на: 16.04.1991
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15886 | Страна: 10

Програма:
Квартет во D-dur КВ 575 и Квинтет „Штадлер“ во A-dur КВ 581 од Волфганг Амадеус Моцарт и Квартет во F-dur оп. 96 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Гудачки квартет „Мојзес“, Чешка; Стојан Димов – кларинет
Забелешка:
гудачки квартет Мојзе, Стојан Димов

Клучни зборови:
1991 Антонин Дворжак Бојан Ортаков Волфганг Амадеус Моцарт Гудачки квартет Мојзес Квартет во D-dur КВ 575 Квартет во F-dur оп. 96 Квинтет Штадлер во A-dur КВ 581 Стојан Димов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат