Наслов:

ДВА КВАРТЕТА, ДВА РЕЗУЛТАТА

за настапите на гудачкиот квартет на раадио скопје и квартетот „мојзес“ од братислава, чехословачка

Издадено на: 09.04.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8607 | Страна: 13

Програма:
Гудачки квартети од Моцарт, Глишиќ и Шуман.
Учесници:
Гудачки квартет на радио Скопје; Квартет „Мојзес“, Словачка
Забелешка:
за настапите на гудачкиот квартет на Радио Скопје и квартетот „Мојзес“ од Братислава, Чехословачка

Клучни зборови:
„Гудачки квартет“ 1991 Владо Чучков Глишиќ Гудачки квартет на радио Скопје Квартет Мојзес Моцарт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат