Наслов:

АНГАЖИРАНО ПРОМОВИРАЊЕ

кон настапот на новоформираниот гудаачки квартет на ртс

Издадено на: 09.04.1991
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15879 | Страна: 10

Програма:
Квартет во G-dur оп. 10 КВ 387 од Волфганг Амадеус Моцарт, Квартет од Живојин Глишиќ и Квартет оп. 41 бр. 1 од Роберт Шуман.
Учесници:
Гудачки квартет на РТС
Забелешка:
концерт на гудачки квартет на РТС

Клучни зборови:
1991 Бојан Ортаков Волфганг Амадеус Моцарт Гудачки квартет на РТС Живојин Глишиќ Квартет Квартет во G-dur оп. 10 КВ 387 Квартет оп. 41 бр. 1 Роберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат