Наслов:

ДВА РАЗЛИЧНИ ШОПЕНА

за полурециталите на пијанистките снежана анастаова - чадиковска и евушка трпкова - елезовиќ во салонот 19.19

Издадено на: 04.04.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8603 | Страна: 14

Програма:
Соната бр. 2 оп. 35, Прелудиум во Des-dur и Балада оп. 47 и оп. 52 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Снежана Анастасова-Чадиковска – пијано; Евушка Трпкова-Елезовиќ – пијано
Забелешка:
за полурециталите на пијанистките Снежана Анастасова-Чадиковска и Евушка Трпкова-Елезовиќ со Салонот „19,19“

Клучни зборови:
1991 Балада оп. 47 Балада оп. 52 Владо Чучков Евушка Трпкова-Елезовиќ Прелудиум во Des-dur Снежана Анастасова-Чадиковска Соната бр. 2 оп. 35 Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат