Наслов:

ИНТЕНЗИВЕН УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ

за концертот на македонската филхармонија, диригент тадеуш козловски, солист франсоа килијан - пијано

Издадено на: 27.03.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8596 | Страна: 14

Програма:
Танцот на сабјите од Арам Хачатурјан, Концерт за пијано бр. 2 од Сергеј Рахманинов и Симфониска суита „Шехерезада“ од Николај Римски-Корсаков.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тадеуш Козловски; Франсоа Килијан – пијано, Франција
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, диригент Тадеуш Козловски, солист Франсоа Килијан - пијано

Клучни зборови:
1991 Арам Хачатурјан Владо Чучков Концерт за пијано бр. 2 Македонска филхармонија Николај Римски-Корсаков Сергеј Рахманинов Симфониска суита Шехерезада Тадеуш Козловски Танцот на сабјите Франсоа Килијан

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат