Наслов:

ПЕРФЕКТНИ ИЗВЕДБИ

кон концертот на македонската филхамронија, солист фраансоа килијан, диригент тадеуш козловски

Објавено на: 23.03.1991
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15862 | Страна: 21

Програма:
„Танцот со сабји“ од балетот „Гајане“ од Арам Хачатуријан, Концерт за пијано и оркестар бр. 2 од Сергеј Рахманинов и Симфониска суита „Шехерезада“ од Николај Римски-Корсаков.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тадеуш Козловски; Франсоа Килијан – пијано, Франција
Забелешка:
Македонска филхармонија, Франсоа Килијан-солист, Т. Козловски-диригент

Клучни зборови:
Франсоа Килијан Танц со сабји Арам Хачатуријан Сергеј Рахманинов Симфониска суита Шехерезада Македонска филхармонија Николај Римски-Корсаков Гајане Тадеуш Козловски Концерт за пијано и оркестар бр. 2 Марко Коловски 1991

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат