Наслов:

УМЕТНИЧКО ЕДИНСТВО

кон концертот на пијанистичкото дуо хаџигеоргиева-корољов, одржан на 14 о.м. во салонот 19.19 во скопје

Издадено на: 16.03.1991
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 15855 | Страна: 21

Програма:
Соната-симфонија во F-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, транскрипција на Класичната симфонија оп. 25 од Сергеј Прокофјев, Антички епитафи, Да се повика Пан Богот, За Египјанката и За танчерката за змии звечерки од Клод Дебиси и 5 транскрибирани Словенски танци од Антонин Дворжак.
Учесници:
Пијано дуо – Љупка Хаџигеоргиева и Евгениј Корољов
Забелешка:
кон концерт на дуо Хаџигеоргиева-Корољов

Клучни зборови:
1991 Антички епитафи Антонин Дворжак Волфганг Амадеус Моцарт Да се повика Пан Богот Димче Николески Евгениј Корољов За Египјанката За танчерката за змии звечерки Класичната симфонија оп. 25 Клод Дебиси Љупка Хаџигеоргиева Пијано дуо Сергеј Прокофјев Словенски танци Соната-симфонија во F-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат