Наслов:

ВОНСЕРИСКИ КОНЦЕРТ

за концертот на македонската филхармонија, солисти м. јашвили виолина и с. димов кларинет, диригент волфганг грот

Издадено на: 13.03.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8584 | Страна: 11

Програма:
Концерт за кларинет и оркестар од Анри Томази, Концерт за виолина и оркестар од Арам Хачатурјан и Симфонија бр. 4 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Волфганг Грот; Марина Јашвили – виолина; Стојан Димов – кларинет
Забелешка:
за концертот на Македонската Филхармонија, солисти М. Јашвили, виолина и С. Димов, кларинет, диригент Волганг Грот

Клучни зборови:
1991 Анри Томази Антонин Дворжак Арам Хачатурјан Владо Чучков Волфганг Грот Концерт за виолина и оркестар Концерт за кларинет и оркестар Македонска филхармонија Марина Јашвили Симфонија бр. 4 Стојан Димов

Оригинален извадок: