Наслов:

РЕТКО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ.

кон конџњетот на македонската филхармонија, солисти: марине јашвили - виолина и стојан димов - кларинет, диригент Волфганг грот

Издадено на: 09.03.1991
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15848 | Страна: 18

Програма:
Концерт за кларинет и оркестар од Анри Томази, Концерт за виолина и оркестар од Арам Хачатурјан и Симфонија бр. 4 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Волфганг Грот; Марина Јашвили – виолина; Стојан Димов - кларинет
Критика: (текст од оригиналниот скениран примерок)

Забелешка:
Македонска филхармонија, Марина Јашвили, Стојан Димов - солисти

Клучни зборови:
1991 Анри Томази Антонин Дворжак Арам Хачатурјан Волфганг Грот Концерт за виолина и оркестар Концерт за кларинет и оркестар Македонска филхармонија Марина Јашвили Марко Коловски Симфонија бр. 4 Стојан Димов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат