Наслов:

ЛЕЖЕРНО И ПОЛНОКРВНО

за концертот на македонската филхармонија под диригентство на брајан шкембим солист благоја димчевски

Издадено на: 06.02.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8554 | Страна: 14

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во G-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолина и оркестар во e-moll и Симфонија бр. 4 од Феликс Менделсон.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Брајан Шкембри; Благоја Димчевски – виолина
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Брајан Шкембри, солист Благоја Димчевски

Клучни зборови:
1991 Благоја Димчевски Брајан Шкембри Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Концерт за виолина и оркестар во e-moll Концерт за виолина и оркестар во G-dur Македонска филхармонија Симфонија бр. 4 Феликс Менделсон

Оригинален извадок: