Наслов:

НЕСОЗРЕАНИ ИЗВЕДБИ

за концертот на камерниот ансамбл на ртвс, под диригентство на фимчо муратовски, солист јован колунџија

Издадено на: 29.01.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8547 | Страна: 12

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во E-dur од Јохан Себастијан Бах
Учесници:
Камерен оркестар на РТВС; диригент: Фимчо Муратовски; Јован Колунџија –виолина, Србија
Забелешка:
за концертот на Камерниот оркестар на РТВС, под диригентство на Фимчо Муратовски, солист Јован Колунџија

Клучни зборови:
1991 Владо Чучков Јован Колунџија Јохан Себастијан Бах Камерен оркестар на РТВС Концерт за виолина и оркестар во E-dur Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат